0 oy
824 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde tarafından
Selamın aleykum kızlar.

Yıllardır hayatımı islami eğitime veriyorum.

Size anlatmak istediğim bi kaç şey var. 

Biz dinimizi 2 kaynaktan öğreniriz. Kuran ve Sünnet. 

Allah Rasulu sallalahu aleyhi ve Sellem veda hutbesinde şöyle dedi "Size iki şey bırakıyorum Allahın Kitabı ve Peygamberinin sünneti"

Kuranı Kerim açık bir kitaptır. Mealini okuyarak Rabbimiz bize ne diyor. Bizimle ne konuşuyor anlayabiliriz. Kapalı olan ayetleri de oradan buradan değil yine Allah Rasulunun hadislerinden açıklamalarını anlarız.

Dine sonradan giren her şey bidattır. Allah Rasulunun yapmadığı, sahabenin bize aktarmadığı her şey bidattır. 

İnsanların hoca, şeyh, evliya ismini verdikleri kişiler de yapsa eğer Allah Rasulu bir şeyi yapmadı ise o bidattır.

İslami anlamda her soruyu yorumda sorabilirsiniz. 

Hatta isteyene Kuran Meali bile gönderirim. Ne olursunuz dini asıl kaynağından öğreniniz. 

Parça parça bölündüğümüz için bu haldeyiz.... 

Not:Hiç bir cemaat, tarikat, hoca ve şeyhe bağlı değilim. Yalnızca Kuran ve Sünnete bağlıyım. 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Gecen gun hacilarin hocalarin soledigi seylere yazdigi seylere inanmadigimi soledim biri bana Şirk koşuosun demisti.Tam anlatmak ve demek istedigim buydu.Ben Allaha inanırım kitabımıza inanırım o hoca anlatmis bu hoca onermis bu tarz seylere kapalıyim.Rabbim sacma sapan şeyhlere ve tarikatlara inanlarında yardimcisi olsun.Direk Allaha gonulden baglanmak varken birilerini araya sokmak ona zad diye tapmak dinimizcede uygun deil.
tarafından
Asıl Allahı ve Rasulunu geriye atıp, şeyhi öne almak şirktir.
Şirk nedir daha onu bilmiyorlar boşver. En doğru yol direkt Kitap ve Sünnete sarılmaktır.
-Reklam-
+1 oy
(98 puan) tarafından
Sığ bir bakış açısı olmuş maalesef. Allah resulünun hayatından örnekler ile yeni şeyleri Bidat kabul etmek doğru değildir. Eskiden minare yoktu ama ezan yüksekce bir yere çıkar okunur idi. Demek ki hikmet, yüksek bir yerde okuyup, sesi mümkün mertebe her tarafa ulaştırmaya çalışmak. Peygamber zamanında minare yoktu, o yüzden Bidat demek, saçmalık olacaktır. Bu bir örnek. Maalesef hikmeti bilmeyen, dinin kabuğunda kalmış, pek çok ilahiyatçı yetişti. 

Cemaat tarikat kötü bir şey değildir. Tasavvuf da islami disiplinlerden biri olduğu gibi, ilahiyatta da gösterilmektedir. 
tarafından
Allah Rasulu sallalahu aleyhi ve Sellem kendi ağzı ile dine sonradan giren her şey bidattır buyuruyor.
Tasavvuf çok ayrı bir konu.

Dini sadece Kuran ve Sünnetten öğrenmek insanların neden zoruna gidiyor?
(98 puan) tarafından
Herkes Kur'an ve sünnet diyor. Sonra kendi anladığını din zannediyor. Şia da öyle diyor ehli sünnet de, vehhabiler de. İsimlere, kalıplara takılı kalmışsınız. Slogan cümleler değil aslolan, hikmet ile görebilmek tüm mesele. Biz şeytandan öğreniyoruz diyen duydun mu hiç? Herkes Kur'an sünnet diyor ama çok farklı anlamalar ortaya çıkıyor. Tüm mesele kim doğru anladı. Herkes bir mezhebe uymak zorunda bugün. Tasavvuf da şarttır. Hükümler sadece bedene, mala taalluk etmez, kalbe ait hükümler de vardır.
(7,402 puan) tarafından
Zaten ezanin hoparlör le okunmasıda bidattir. Bidata bidat denir. Senin benim bence sence diye yorumlamasiyla olmaz canim. Cok nadir bazi seyler gunumuzde bir noktaya kadar değişiyor ama oda fitneye sebep olmamak icindir. Gerçek asla degismez yanlis yanlisdir. Ehli sunnet alimleri  kuran ve sunnet disinda herseyin bidat oldugunu bildirmisler. Gunumuzde hele diyanette kilerin cogu basta olmak üzere ilahiyatcilarin icinde bulundugu bidat ehli yeterince zarar veriyor dinimize. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun.
(98 puan) tarafından
Neyle okuyalım ezanı, bu trafik gürültüsü arasında. Kendi kendimize mi okuyalım
tarafından
Yenilik, şart ve bidat arasında çok fazla fark var. Verdiğiniz örnekler çok sığ.
İçtihad farklı bir şeydir,
Bidat farklı.
Biri Allahın kolaylaştırmasıdır. Biri de insanların sapması
(98 puan) tarafından
Bi ışıkçılar kaldı hoparlör Bidat diyen. Çok mu takıldınız onlara :)
(7,402 puan) tarafından
Ezan hoparlör le okunup duyuldu diye camiler dolup taşmıyor  degilmi? Sünnete uygun okunsun vaktini bilen gozu kulağı  ezanda namazda olan zaten  gider. Simdi ben nedesem siz yanlis anlıcaksiniz sizi yargilamak icin demiyorum ama gercek gercektir.
(7,402 puan) tarafından
Ben bidat diye kendim demiyorum siz gercek kaynaklardan arastirip dinimizi ogrenirseniz ehli sunnet alimlerinin bildirdiğini  anlarsiniz. Ama boyle ciddi konular da  dalga gecerek cevap veriyorsaniz ben size daha cevap yazmam. Allah yolunuzu acik etsin...
(98 puan) tarafından
Gerçek kaynak örneği alabilir miyim
tarafından
Gerçek kaynak Kuran ve Sünnettir. Bu kadar.
(98 puan) tarafından
Ve herkes kur'an ve sünneti okuyup, buradan hüküm çıkarabilir diyorsun :) herkesi geçtim. Siz yani kuran Ve sünneti okuyup, dini tamamen kendiniz buradan öğrenip yaşıyorsunuz yani :) sizde tüm ilimler var o zaman. En meşhur alimlerden bile duymadım. Ben kendim okur da her şeyi bulurum diye.
(7,402 puan) tarafından
Silsile-i aliyye nin son halkasi olan Seyyid Abdulhakim Arvasi Hz. nin talebesi olan hüseyin hilmi isik rahmetullahi aleyhin yazdigi ve tamami ehli sunnet alimlerinin nakilleri olan kitaplarini okumanizi tavsiye ederim. Hakikat kitabevi yayinlari.
Tam ilmihal saadeti ebediyye
Mektubat tercemesi
Faideli bilgiler
Hak sozun vesikalari
Herkese lazim olan iman
Islam ahlakı
Eshabi kiram
Kiyamet ve ahiret
Cevab veremedi
Namaz kitabi
Menakibi cihar yari guzin
Ingiliz casusunun itiraflari
Sevahidun nübüvve
Eshabi kiram... bunlar hep nakli esas alan kitaplar incelemenizi tavsiye ederim. Eminim baska ehli sunnet kitaplarda vardir ama benim bildigim bunlar.
tarafından
Bunlara da gerek yok.
Evet Kuran ve Sünnetten her şeyi öğreniyorum.
Başka hiç bi kitaba başvurmadan. Nesi ilginç. Sünnet dediğimiz şey nedir ve neyi kapsar bilmediğiniz belli
(98 puan) tarafından
Arapçan o kadar iyi yani
tarafından
Şeyh cemaat ve tarikatlara tapan putperestlerden farksızdır.Allaha tapın sadece ona inanın.Kimse gidip gelmedi cennete cehenneme.Kimse gormedi oralari.Seyhlerinizde gormedi.Kimse bilmez kim neden cenneti hak etti.Siz hirsizlik yapmayin haksizlik yapmayin haram yemeyin kul hakki yemeyin eziyet etmeyin ibadep edip yardım edin Şükretmeyi bilin o yeter yetecekde.Rabbim adildir.
tarafından
Çok doğru. Cahiliye döneminden farksız bir toplum yetişiyor.
0 oy
tarafından

İşte şuan günümüz wwww.islamnet.com san her şeyi öğreniyor vala 

Bn meal sünnet hadis okuma taraftarıyim . 
tarafından
Kesinlikle. Biri bize İngilizce bir mektup gönderse onu çevirmek için kapı kapı dolaşırız.
Ama Allahın subhanallahu ve teala sözleri umurumuzda değil.
Ve tabii Rasulunun...
tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
(7,402 puan) tarafından

Allah razi olsun canim ne güzel demissin. Maalesef günümüz de sadece kuran dan din ogrenilir die yetersiz aklimizi mealini okuyup yorumlamak icin kullanıyoruz. Sunnet deyincede tepki verenler cig gibi. Resulullah Efendimizin bildiklerine inanmayip iftira atanlar dolu.:'( Allah u teala sonumuzu hayr eylesin.

tarafından
Amin amin. Kuran ve Sünnet bizim vazgeçilmez kaynaklarımız. Allah Rasulunu sallalahu aleyhi ve Sellem hiçe sayıp hiç sorgulamadan her söyleneni yapan nesil yetişti....
(7,402 puan) tarafından
Maalesef canim. Efendimiz sallalahu aleyhi ve sellemin bildirdiklerine guzel soz diyeni duydum ya. Bir insan ömrünce okadar ozlu sözü soyleyebilirmi dendi... maalesef ahir zamanin fitnecilerin oyunlarına kolaylikla gelen nesil olduk. Herkes kurani okuyup yorumlar olmus. Anlamaktan aciz oldugumuzun farkinda değiller. Bizler dogru ogrenip nakil edelim insaAllah. Bir kisiye faydamız olsa ne mutlu. Bizlerede faydasi olanlari karsimiza çıkarsın  Rabbim eksiklerimiz cok.  Yazacak okadar sey varki. Simdi burda bile bu tarz seyler yazan çıkacak  gercekten uzuluyorum. Islam ulkesinde islami yasayip yasatamadigimiz icin:(
tarafından
Maalesef öyle.
Allah bizim ayaklarımızı hak yolda sabit kılsın.
(25,224 puan) tarafından
Haklısınız malesef böyle bir nesil yetişti kuranı kitabı sünneti Allahı peygamberi bilmeyen ateist bir nesil...
(7,402 puan) tarafından
Aminnn amin canim.
0 oy
(318 puan) tarafından
Sorun kapatılır şimdi 
(346 puan) tarafından
Neden kapatilsin ki ne guzl bisy paylasmis
(318 puan) tarafından
Biri gelcek bidat değil diyecek diğeri bidat diyecek İslami tartışma olcak görürsün :D
0 oy
tarafından
not kismini cok cok sevdim :) 
tarafından
:)Sevmeyeni daha çok ama.
Allaha ve Peygamberine uymak, evliya ismi verilen kişilerden uzak durmak pek çok kişinin zoruna gidiyor.
tarafından
ben cemaet ve tarikatlara karsiyim dusuncemiz ayni peygamberimiz ve kitabımız varken başkasıni ornek almak bana yanlis geliyor dusunce inanis meselesi tartismaya açık konu aslinda herkesin kültürü yetisme sekli ogretilis sekli ve inanisi farklidir o yüzden de tartismaya girmeye gerek yok canim
tarafından
Konu İslamsa zaten tartışacak bi şey yok. Çünkü İslam bir tanedir.
Konu kültürel din ise. İşte bu bin tane.
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Yüreğine sağlik canım. Kur 'an Kerim'i arapça olarak okuyabiliyorum ama çoğu seyi anlayamiyorum. Önerebileceğin bir meal var mı?
tarafından
Play store da Tevhid Meali var açıklamalı.Onu öneririm. Kullanımı da kolay.
(7,402 puan) tarafından
Zaten anlayamazsiniz canim. Kuran-i kerimi sadece peygamberimiz aleyhisselam anlayabilir. Biz insanlarin akli kurani anlamaktan acizdir. Oyuzden Efendimiz aleyhisselamin sunnetlerini bildirdiklerini ehli sunnet alimleri mezhep imamlarimiz nakil etmistir bizde o sekilde ogreniriz. Meal degilde tefsir okumalisin.
tarafından
Kuranı tüm insanlar anlar. Lütfen yanlış bilgi aktarmayalım. Allah subhanallahu ve teala Peygamberimizi bize açıklayıcı olarak gönderdi. Onun hayatı kuranın tefsiridir zaten.
(17 puan) tarafından
Kurani herkes anlayabilir lutfen boyle seyler yazmayin onunda dersleri var ve ben suan derslerini aliyorum avamil sarf izhar daha bir suru kitabi var suan kurani okuyup turkcesine ceviriyorum ayette gecen cumlede ne demek istedigini dusunuyorum kurani kerimm oyle buyuk bir kitap ki bi harfi gorunce o harfin 5 6 tane anlami var hepimiz bi anlamina gore yorumluyoruz ve hepimizin yorumuda dogru sizde isteyen herkeste kurani anlayip okuyabilir canim
0 oy
(3,187 puan) tarafından
Meailini abdestsiz okuyabilir miyim?
tarafından
Evet tabii okuyabilirsiniz
(3,187 puan) tarafından
Teşekkür ederim..
0 oy
tarafından
uydurulan dinden indirilen dine geri dönüşler başladı cok şükür bugünleri gördüm sürekli yok hadislerde söyle denir boyle denir diyorlar ben de diyorum yaa arkadaşım kuranı kerim bir seye su diyorsa hadis taş diyorsa o olaya demek ki o hadis dine sonradan sokulan bir hadis karşınıza bir hadis rivayet çıktığı zaman onu kurana sunun bakın bakalim kuranda yeri var mı ya muhkemat ayetlerde zaten hersey apaçıktrr mutesabih ayetlerde bazi hadislerle aciklanmistir atıyorum fatiha suresi dördüncü ayette din günü diyor din günü nedir hesap günüdür yalniz cogul ek yok burada tek bir hesap gününden bahsediliyor ama halk kabir azabı denilen rivayetlere asiri inanmis durumda tek bir din günü vardir kurana göre o da kıyamet günü herkesin toplandığı mahser yerindeki hesap günüdür lutfen aklımızı kullanarak meali anlamaya calisaliam hikaye gibi okuyup gecmeyelim diye cok söylüyorum etrafima bana sen murtedsin dinden donmussun sapitmissin diyenler cok oldu
tarafından
Kabir azabı haktır.
Allah Rasulu söylediği için. Çünkü ayette Allah subhanallahu ve teala "Allaha ve Rasulune İtaat" ten bahsediyor.
Hadisleri elimizin tersi ile itemeyiz. Rivayet silsilesine bakar sahih, hasen, leyyin, ve uydurma hadis olarak sınıflandırır, sahih ve hasen hadislerle amel ederiz.
tarafından
ben bu konularda pek islami eğitim almadım kendim çaba göstererek öğrenmeye çalıştım siz eğitimcisiniz beni aydinlattiginiz icin teşekkürler
0 oy
tarafından

uydurulan dinden indirilen dine geri dönüşler başladı cok şükür bugünleri gördüm sürekli yok hadislerde söyle denir boyle denir diyorlar ben de diyorum yaa arkadaşım kuranı kerim bir seye su diyorsa hadis taş diyorsa o olaya demek ki o hadis dine sonradan sokulan bir hadis karşınıza bir hadis rivayet çıktığı zaman onu kurana sunun bakın bakalim kuranda yeri var mı ya muhkemat ayetlerde zaten hersey apaçıktrr mutesabih ayetlerde bazi hadislerle aciklanmistir atıyorum fatiha suresi dördüncü ayette din günü diyor din günü nedir hesap günüdür yalniz cogul ek yok burada tek bir hesap gününden bahsediliyor ama halk kabir azabı denilen rivayetlere asiri inanmis durumda tek bir din günü vardir kurana göre o da kıyamet günü herkesin toplandığı mahser yerindeki hesap günüdür lutfen aklımızı kullanarak meali anlamaya calisaliam hikaye gibi okuyup gecmeyelim diye cok söylüyorum etrafima bana sen murtedsin dinden donmussun sapitmissin diyenler cok oldu :(....

0 oy
tarafından
düzenlendi
Bende dinimi Allaha göre yaşarim... Şeyh alim ler sadece bir üst noktadır din üzerinde dinde bilmi ilmi yüksek olan kişilere denir.. Biz şeyh ve alimler gibi olamayız dini detayli ve çok bilen kişilerdir onlardan istersek tabikide yardim aliriz.. Mesela bnm kizim 1 ay boyunca agladi ne yaptıysak susmadı bizim burada bir şeyh vardi nefesi kuvvetli dediler ve kizima muska yapti inan çok iyi geldi benim Boyle seylere inancim çok.. 
tarafından
Muska kuranın neresinde geciyorki inanıyorsun?Hangi peygamber muskayi oneriyor ki sen bunu kucucuk bebegine yaptiriosun.Rastlanti olamazmı?Ufurukle kimin iyilestigi gorulmus.Peygamber efendimizden alimlik konusunda ustun olan varmı?Sen hicbir sunnetinde veya ayetinde seyhden muskadan veya Ufurukten bahsettigini duydunmu?
tarafından
düzenlendi
Muskanın içinde ne yazdığını ne için oldugunu biliyor musun.. Buyuden bahsetmiyorum ben :)) Bn onun annesiyim ne yapip yapmayacağım kimseye kalmamış... Biraz bilim sahibi olsaydin hepsinin aynı yerden yani peygamberlerin izin izinde oldugunu anlardin biraz daha araştir konuyu saptırıyorsun canım
tarafından
Bilim ve muskayı aynı kefeye koydun ya seninle daha fazla muhatap olamam;)Rabbim akıl versin.
tarafından
Konumuz İslami bilim kardeşim :D bnde biliyorum bilimle o ayrı sizde iyice araştirdin Bn bursa size ne anlatsam boş olacak çünkü :))

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 311 göst.
0 oy
12 cevap 738 göst.
13 Aralık 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Gunes1997 (3,226 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 146 göst.
16 Eylül 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Moonsun (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 153 göst.

377,142 soru

11,286,775 cevap

34,694 kullanıcı

...