0 oy
528 göst.
Diğer kategorisinde (12,852 puan) tarafından

image

Bir önceki postta bir kaç annenin konuyu merak etmesi üzerine bu postu paylaşmak istedik. Nedir Tandem Emzirme???
İkiz olmayan iki çocuğu birden emzirme durumuna "#Tandem Emzirme" denir. Örneğin #6aylıkbebeğiniz var ve tekrar #hamile kaldınız. Bu #gebeliksüresince emzirmeyi sürdürürsünüz. İkinci bebek doğduğunda 15 aylık olan büyük çocuğu da yeni doğanla birlikte emzirmeye devam ederseniz "#TandemEmzirme" yaparak bebeğinize dünyanın en güzel iyiliğini yapmış olursunuz.
Bu durum genelde annelerin kafasında soru işaretlerine neden oluyor. Özellikle bizim toplumumuzda farklı inanışlar var ve yoğun baskı nedeniyle anne büyük çocuğunu sütten kesiyor. Oysa ki #DünyaSağlıkÖrgütü#bebeklerin en az 2 yaşına kadar #annesütü almalarını öneriyor.
Peki, #hamilelik döneminde büyük çocuğunu emzirmeye devam edersen neler yaşayabilirsin?
Bazı #çocuklar emmeyi kendiliğinden bırakabiliyor. Çünkü süt #kolostrum kıvamına döndüğü için çocuk sütün tadını beğenmeyebiliyor. Hormonlar nedeniyle sütün inme hızı azalabiliyor çocuk bundan rahatsızlık duyduğu için yine emmeyi bırakabiliyor. #Anne tarafında ise bazı kadınlarda meme uçlarında hassasiyet olabiliyor. Bazı kaynaklar erken doğuma neden olacağını savunsa da bunu kanıtlayan net bir örnek yok. #Emzirme sırasında yoğun oksitosin hormonu salgılanmasının erken doğuma yol açtığı düşüncesi var. Ancak kadın vücudu öyle olağanüstü çalışıyor ki #emzirme sırasında #progesteron ve #oksitosin dengesini kuruyor.
Burada anneye düşen dengeli ve sağlıklı beslenmesi, vücudu için yeterli seviyede su içmesi ve kendini bir kraliçe gibi hissetmesidir.Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz.

3 Cevaplar

0 oy
(15,835 puan) tarafından
Kızım 8 aylik ve 5 aylik hamileyim 2 gün önce doktorum emzirmeyi kesmen lazım dedi emzirmek rahim kasilmalarina neden olur ve erken doğumla uğraşırsın dedi günde 1 2 kez emziriyorum kızımı zaten kendi de fazla istemiyor mememi ama doğum yaptıktan sonra emzirmek değil de sütüm sağıp verecem kızıma tekrar emmeye başlayacağını sanmıyorum 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Harika bir tablo ama ışte toplum ve söylenenler  . Rızik
0 oy
tarafından
Cnm bende 2 sini bir emzirdim aralarında 15 ay var cocuklarimin. ..Yani ben ben doğum yaptığımda 2.ciyi büyük oğlum 15 aylikti ve cok sukur hiçbir sıkıntı yaşamadım. .Dr ise bana birsey olmaz emzir dedi bende devam ettim. .Sonra büyük oğlum 3 yaşına kadar emzirdim..Küçük oğlumda 2 yaşına girmek üzereydi emzirdim. .sonra ikisi bir bıraktı emmediler. .Ama iyiki emzirmisim ikisini bir diyorum yani..:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 110 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Nesliss193. (239 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 124 göst.
7 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 531 göst.
1 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Kedimekimm (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 375 göst.
11 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Denizada (7 puan) tarafından soruldu

377,941 soru

11,312,702 cevap

34,746 kullanıcı

...