0 oy
1,272 göst.
Aile kategorisinde tarafından
düzenlendi

(uzun yazı şimdiden özür dilerim)


normalde eşimle aramdakileri pek yazmam ama bu konuda içimi anneme bile dökemem neyse. akşam yine tartışcak bi şey bulduk sağolsun kocam. ben asosyalmişim, ailesine karşı soğukmuşum. kimseyle yakınlaşmıyormuşum falan filan söylendi. dedim ki şu anda gebeyim bulantım sıkıntım çok kimseye gelemem geleni de ağırlayamam. bahane üretiyorsun diyo. seni arkadaşlarımın hanımlarıyla tanıştırdım yine de kimseyi aramıyosun sormuyosun diyo. yengelerimle görüş onları ara diyo. ya kızlar hamile olan benim. öldüm mü kaldım mı, aşeriyo muyum evimde ihtiycım var mı hiçbiri beni arayıp sormuyo zor günler geçiriyorum bulantılardan dolayı. ben sosyalleşmek samimileşmek için onları aricakmışım. ben gelinmişim, başkaları köprüleri yıksa bile ben inşa edicekmişim yeniden öyle diyo eşim. tamam kendisi çok yapıcı bi insan Allah var. en son bana diyo ki sen evindeki eşyaların yerini bile bilmiyosun nasıl gelinlik yapcan diyo. biz evlendiğimizden beri başka şehirdeki evimizde yaşıyoduk. bu evimizi kitleyip çıkmıştık. yeni döndük hamileyim diye yeni yeni alışıyorum yuvama ona bile laf ediyo. bu ara böyle saçma sebeplerden tartışıyoruz ve bana sürekli terbiyesiz diyor sinirlendiğim için falan.. annesigile soğuk olmamdan yakınıyo evlerine gitmek istemiyomuşum falan. alakası yok ama öyle düşünüyo. eğer bi sıkıntı olursa da benden bilirmiş benimle papaz olurmuş lafa bak ya (: neyse kızlar böyle işte. kusura bakmayın uzun oldu..

16 Cevaplar

0 oy
tarafından
 
En İyi Cevap

herkese dikkatle okuduğu için çok teşekkür ederim. moral verdiniz, kafamı toplamama yardımcı oldunuz. dün eşimle gece bu konuları konuştuk. hatalarımızı tekrarlamamaya çalışacağız dedik. o da sosyalleşme ısrarlarından vazgeçti. 


iyi ki varsınız kızlar siz olmasaydınız sadece ağlayıp uyuyakalırdım <3
-Reklam-
+2 oy
(1,093 puan) tarafından
Sizde ben gelinlik yapmak icin degil mjtku olmak icin evlendim deyin.. Bu gelinlik muhabnetine sinir oluyorum gelin hizmet etsin hasta varsa gelin baksın temizlil varsa gelin nasılsın diye gelin sordum arasın etsin.. Aksine bunları geline yapmaları lazım dışardan geliyor ailemize alışşın diye geline yardımcı olmak lazım.. 
tarafından
hah bu konuda da bana ne diyor biliyo musun? sen yabancısın senin onlara yaklaşman adım atman samimi olmaya çalışman lazım diyor.. :) yani onlar bana soğuk olabilirmiş ama ben karşılığında olamazmışım. sırf gelinim diye işte anla
(1,093 puan) tarafından
Ya hamileliğin baslarında bulantı hali cok normal misafir alamamanızda cok normal ben okadar kötü olmustum ki kendi kendime bişe bakamadım esim gelene kadar cok kötü oluyordum.. Bence esiniz biraz anlayıs gösterebilir herkesin hamileliği kolay gecmiyor.. Gelinlik mevzuna gelince ben mesela 2 sene oldu kayınvalideme anne diyemedim cünkü evlendim hasta oldum baska sehre gelin geldim ne aradılar ne sordular bana sıcak davranmayınca bende onlara sıcak davranamadım.. Bence onlar hem büyük yol gösterip kucak acmalı ki gelin diyorlar ya gelende sıcakşık buldunki sıcak davransın alışşsın bilmiyorum ben öyle düşünüyorum..
tarafından
doğru düşünüyorsunuz. olması gereken zaten ailesinden kopup el kapısına gelen kişiye genç bir kıza kucak açmak. Allah var kayınbabam bana kızım yavrum biriciğim evladım diye hitap eder görümcem var yaşıtız ona çikolata alsa bana da alır aynısından. o yüzden babamı ne zaman görsem gözlerimin içi güler. zamanla alışıcam inşallah ne bileyim..
+1 oy
tarafından
Esin kötü bsy dememiş mi niye nazlaniyosn
tarafından
bana göre kötü şeyler bunlar çünkü karakterimi kabul etmiyor. biraz mesafeli biriyim kişiliğim bu çocukluktan beri. bunu değiştirmeye çalışması çok sancılı bi süreç yaşatıyor bana
tarafından
Hamilelikten dolayı iyice eve kapanma demek istemiş bnce seni düşündüğü için
tarafından
yok canım o başka bir mevzuu. bu bahsettiği evlendiğimizden beri ben annesigile gitmek istemiyormuşum, akrabalarıyla samimi olmuyormuşum. ben gelinmişim herkes naparsa yapsın ben susacakmışım falan filan..
0 oy
(701 puan) tarafından
Ya bi yürüsun gitsin Allah aşkına ya seni düşünüp sirtina masaj yapsın yastık koysun önce sonra konuşsun hamile kadinla ugrasmasinlar . Bende kimseyi aramıyorum hamile olan benim valla. Onlar arasin. Beni arayanı Sorani konuşanı bende ararım. Unutuyor insan o bulantidan hayata kusuyor resmen. Ama uygun bir dille güzel ifade edin kendinizi hamilelik duyguları ile agresif cevap verebilecek potansiyelde oluyoruz. Şahsen ben çok saldırdım eşime çok. Bana çok yanlışlar yaptı. Neyse. Bize değer vermeleri gerekiyor biz onların çocuğunu taşıyoruz yavrulari için bize iyi bakmaları lazım. Karşımda komşu teyze var suyuma varana kadar her gün yemek getiriyor bana onun kanı değil canı değil. Ama sağolsun esim destek olacağına köstek oluyor. Niye yaptın o zaman çocuk diyorum madem böyle olcaktin niye ?
tarafından
seni çok iyi anlıyorum.. ben bazen klozetin başında kafamı yaslıyorum 15 dk dinleniyorum biliyor musun? o haldeyim ve eşim gün içinde bunları görmüyor. akşam gelince de bana dışarı çıkma teklif ediyor diyorum hayatım çok halsizim çünkü akşama kadar kusuyorum normal olarak halsizim. sonra bana diyor ki dışarı çıkmıyorsun hiçkimseyle görüşmüyorsun. ben hayattan tiksinmişim köstek olmaya başladı hiç böyle değildi bu adam ne oldu anlamadım 3 ayda. (cinselliğimiz biraz aksıyor bu ara onun da hırsı diye düşünüyorum çünkü her gece takıldığımızda ne anasını görür gözü ne başka bir şey, erkek milleti)..
(701 puan) tarafından
Bende sizi cokniyi anliyorum.Sizin eşiniz yine dışarı çıkalım diyor en azından . O ilişki meselesine gelince ondan da olur illa ki. Onlarında hormonları değişiyor sanki bizim gibi . Size bağırıp cagirmasin da incitmesin de . Karşısına alıp konusmasi normal. Ya bu hamilelik öyle bişey ki bazen hormanlari çok etkiliyor aşırı stres yapıyor ve biz onlar haklı bile olsa bunu ne yazikki goremeyebiliyoruz. Onların da gönlünü hoş tutmak lazım. Şahsen ben bu stresi onun yüzünden yaşadım. O mide bulantısı çektiğim halde sahur hazırladım ona dört dörtlük baktım eşime ama o beni bı oldurmedigi kaldı ilgilenmedi bile benimle
tarafından
kıyamam canım benim eminim sen de pek çok zor zaman geçirmişsindir. kaynana derdi falan atlatılıyor da eşinle sorun olunca mahvoluyor insan işte. zaten onun hormonları benimkinden çok bozuldu. biraz da ben her dediğini yanlış anlıyorum ama bu söylemlerini çok doğru idrak ettiğime eminim..
0 oy
tarafından
Ay kız ne güzel işte keşke benim eşimde bana arkadaş bulup sosyal leşmemi istese  bence tek olmak zor sen ara konuş onlarda arar  arkadas olurlar  ben kaldım tek kimi arim kiminle sosyaleşim:(:(: (:(: 
tarafından
kuzum yalnızlık Allah’a mahsus ama şu anda 11 haftalık hamileyim ve bulantılardan sokağa adım atamıyorum. nasıl sosyalleşeyim. bu dönemi atlatayım benim kendi dostlarım arkadaşlarım da var görüşücem ama anlamıyor kalın kafalı..
tarafından
Haklısın canım sana lafım yok hamilelik sor gercekten hemde ilk aylarda daha zor bide mide bulantısı olunca insan mav oluyor  ama esin anlamaz yasamadıktan sonra ona kolay geliyordur  eve takılıp kalmanı istemiyordur  diye dedim ben zaten
tarafından
anlıyorum kuzum dediğini sağolasın sen de olumlu yönden bakmışsın teşekkür ederim.. kafamı toplamaya çalışıyorum sadece biraz ondan :)
0 oy
(1,390 puan) tarafından
Sıkma canını he de geç canım sen haklsn. Evine yeni gelmişsin napacaksın ki kendi herşeyi yerini biliyo muymuş.... 

Benim eşimde bazen böyle yapıyor. Kayınvalidemi Allah var seviyorum kızı yerine koyuyor evimizde eksik gedik var mı hep sorar eder. İlgilidir yani anne gibi. 

Gel gelelim eşim bazen işte benm annem şöyledir böyledir iyidir bilmem ne tarzı konuşuyor hani benim ailem öyle değil onun annesi böyle sadece gibi diye övünüyor. Kayınvalidem köy kadını denecek Bi kadın, annemgil modern şehir kadını (biri kapalı biri açık fln, iyi kötü manada değil aradaki farkları az çok anlarsın hani düşünce tarzları farklı ama onlar çok iyi anlaşıyor) neyse ben o zaman sinir oluyorum. Eşim kendi eliyle beni kayınvalideme sinir edip uzaklaştırıyor. Benim annenle problemim yok diyorum yok sen anneme gitmek istemiyosun bilmem ne diyo.

Ay bu erkekler ve aileleri durumu bitmek bilmeyen bir çile.... 
tarafından
ayyyynen canım aynen tam olarak bu. benim problemim yok ama ısrarlı bi şekilde “hayır sen istemiyosun” dedikçe ben de diyorum acaba istenmeyecek bi durum mu var diye düşünüyorum. inan artık takmicam ya bulantılarım düzene girmeye başlicak gibi duruyo. geçsin de ben onu o zaman pişman edicem. evlenmeden önce sosyalliğime kızardı her gün dışardasın diye. şimdi de asosyalsin diyor. gıcık.. :/
(1,390 puan) tarafından
Değişikler valla yaaa :(
0 oy
tarafından
İçine iyice kapanma ı istemiyor olabilir. Çevren olsun istiyordur belki 
tarafından
o konuda kızmıyorum ama ısrarla sen ailemi sevmiyorsun gitmek görmek istemiyorsun diyor. oysaki benim ailesine karşı ne kadar naif ne kadar sevecen olduğumu biliyor. çok darlıyor beni son zamanlarda
tarafından
Blki kayınvaldenn ler gelmşyo aramıyon çağırmıyo diyo olabilirler
0 oy
(2,931 puan) tarafından
Annesi biseyler demis olabilirmi bana biraz kaynana sozleri gibi geldi
tarafından
o kadar a.p.t.a.l ve iyi düşünen biriyim ki öyle bi şey yoktur diye tahmin ediyorum. ama belki söylenmiştir bir şeyler. karın bize soğuk demiştir bilmem ki haklı olabilirsin.. ama ben kondurmak istemiyorum. onları aslında sevdiğimi burdan anla. eşim anlamıyor ama olsun
(2,931 puan) tarafından
Çünkü mutfak esyasinin yerini bilmemek bi erkegin aklina gelmez esinin kisiligini bilmiyorm ama bnmkinin kırk yıl düşünse gelmez biri aklina sokmadikca
tarafından
benimkinin gelir de o meseleyi ben açtım. annesi ve kız kardeşi evlerindeki eşyaların yerini bilemedim diye ters yapmışlardı bana onu söyleyince o da bana karşılık olarak ayıp etmişler diyeceği yerde, sen evindekileri bile bilmiyorsun dedi
(2,931 puan) tarafından
Salaklar yaa 2 senelik gelinim surekli giderim ben bile soruyorum su nerdeydi bu nerdeydi diye
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Terbiyesiz kelimesi hic hos degil. Sonuçta ayni evi paylasiyosunz hergun yuz yuze bakiyonuz oyle krici konusmamali uyar kati bi sekilde oyle kelimelr kullnmasb
tarafından
uyarıyorum daha önce de uyardım ama vazgeçmiyor. kullandığı tek kötü kelime bu bana karşı zaten hakaret bilen eden biri değil ama neden ısrarcı bu lafta anlamış değilim..
(2,201 puan) tarafından
Kaynana lafi gibi sanki
tarafından
yok değil çünkü anneme karşı asla terbiyesizce bir şeyim olmadı. kendi lafı olduğunu biliyorum da ısrarcı olmasını anlamıyorum
(2,201 puan) tarafından
Hmm anladim canim
0 oy
(554 puan) tarafından
Tam beni anlatmissin evimden cikmam kimseyi aramam gerekmedikce bos muhabbet sevmem dışarıda sklirim hamilelikte kaynanam arayip arayip bebege iyi bak diyordu kiziyordum doğurdum gelicem kirk gun başında durucam dedi yok dediysemde diretti baska seylerde oldu bozustuk aramiyorlar gorumceler falanda bi rahat ettim anlatamam:D kimsenin nazini cekme bosver sonra tepene cikarlar
tarafından
oo tatlım ben onun da uyarısını aldım ki çoktan :)) çocuk olunca herkes bi şey dermiş konuşurmul sabretceksin diyor bana. bu işin sonunu nasıl görücez bakalım merak içindeyim.
0 oy
(1,517 puan) tarafından
Ayyy emin ol hamileyken tüm kelimeleri aynılarını ben duydum doğum yaptım hala aynı acımıyor erkek milleti canım karnı burnunda nasıl yapacan. Bebek var küçük nasıl yapacan asla düşünmezler yok davet edelim yok gidelim yok ne Ayyy off çok boş geliyor artık bana insan konuşsun konuşsun sussun ne takiyon sana yazık ben alıştım bebek var yine aynı vır vır vır umursama. Alışıncan. Öyleysem öyleyim de beni böyle aldın almasaydın biliyordun ben oyle diyorum bana sikayetlense gül geç vllaha alışıyon
tarafından
ben de öyle diyorum alırken aldın diye. bazı huyların farklıydı evlenince değiştin diyor. çıldırtıyor beni
(1,517 puan) tarafından
He söyle bir kendine bak sonra konuş
0 oy
(7,172 puan) tarafından
Amaan klasik erkek milleti boşver he de geç anlamayacak nasılsa seni de duygularını da 
tarafından
:) haklısın aslında
0 oy
tarafından
sen arkadaşlarının eşlerini arasan ona ne yengeni arasan ona ne samimi olmak istemiysn kime ne takacak bişey bulamamis yada dolduruyorlar esin bizi aramiyo diye
tarafından
yani ben arkadaşlarının eşlerini sevmek zorunda mıyım senin arkadaşların diye. ama yok anlamıyor
0 oy
(1,787 puan) tarafından
Allahım  bunlara rahat batıyor aynı ilgiyi sende bekliyorsun onlara da senin için böyle konuşuyor  mu acaba ... uyuzz olurum şöyle pısırık adamlara bi kerede kariniz için yirtin kendinizi bee
tarafından
hayır onlarla benim için böyle konuşmuyor ama bana da konuşmasa keşke özellikle bu hamilelik sürecinde..
0 oy
(346 puan) tarafından
Ayni benim esimi anlatmissin oda ayni yengelerimi ara yok anami ara babami ara senin yengen beni birkez olsun aramaz ben niye arayim demi ama burda arkadasi var surekli ben ariyom ben eve cagiriyom arkadasi aramz hic bana diyo arayi yine soguttun niye aramiyon diye niye davet etmiyon diyo halnuki 1 hafta gecmedi davet edeli benimde 3 bucuk aylik kizim var agliyo kalabaligi sevmiyo onlar oturuyo muhabbet ediyo ben yatak odamda cocugu uyutmaya calisiyom sesden uyumuyo ztn aman iste erkekler hep ayni yaa ne diyelim yapack bisy yk
tarafından
işte canım istiyorlar ki benim karım en iyisi olsun. herkesle anlaşsın herkes onu sevsin. ama bu mümkün değil anlayamıyorlar..
(346 puan) tarafından
Erkekler hep ayni iste bosver benim esim ben hamileyken midem bulaniyo derdim ona bile inanmazdi kusmaya giderdim hic inanmazdi bile

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 668 göst.
27 Mayıs 2019 Aile kategorisinde Cemmile (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 251 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 98 göst.
0 oy
12 cevap 620 göst.
28 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Bircekızım (501 puan) tarafından soruldu

377,735 soru

11,305,480 cevap

34,731 kullanıcı

...