0 oy
1,634 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kaynanama çocuğum doğduktan sonra gıcık kaptım her hareketi batıyor. Eşimin de onunla ilgili bisey söylediğim zaman yüzünün düşmesine ayrı sinir oluyorum valla sinirden kendimi yiyorum bir araya geldikçe saçma sapan yorumlar yapiyo her şeye.

E bebekten atlet alıyorum pazardakilerden ne farkı var diyo. Kızıma kıyafet bakıyorum ben onu beğenmedim bunu beğendim sanki onun cocgu her şeye karışıyor ya sürekli konuşuyor.

Beni en çok sinirlendiren nokta eşimin bu konuları açtığım zaman yüzünün düşmesi çok anneciğine kiyamiyorsan defol annenle yaşa o zaman diyoeum bende.

Bende çok duygusal biri değilim kafam atarsa göstermem torunlarını bi kere kızdım 2 hafta göstermedim arkadaşım etme bulma dünyası yapma etme dedi de öyle vicdana gelmiştim ama akillanmiyo kadın. Onun narina kayinpederim de mahrum kaliyo.

14 Cevaplar

0 oy
(181 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap

İnan bu sebepten bende çok korkuyorum eşim tutturdu İstanbulda doğum yap diye ama doğumdan sonra olacakları bildiğim için hiç gitmek içimden gelmiyor Allah sabır versin sana canım eşinede akıl ihsan eylesin ;)

tarafından
Sakın canım sakın gerekirse tek kal çok kötü olmadıktan sonra ama kaynananla kalma lohusayken. Hele bilgisiz bi Kaynanan varsa yararindan çok zararı olur bak senin tecrübesiz halin bile ondan iyi olur zaten anne olduğun için Allah sana fıtri hislerle çocuğuna baktirir. Ben sinir hastası oldum lohusayken hala geçmedi evliliğimi bile çok olumsuz etkiliyor bu durum
(181 puan) tarafından
İnşallah bakalım hakkımızda hayırlısı diyorum artık sağ salim atlatalım da
-Reklam-
+2 oy
(12,773 puan) tarafından
Eşine öyle demen çok yanlış kendine doğru çekmen gerekirken yuvani yıkmaya çalışıyorsun aynısı senin anana vs da diyebilir tabiki kim anasına biri eşe yüzün düşer eşine neden anlatıyorsun kaynana bunu beğenmedim derse ben beğendim de al giydir kafana takma eskiler oyle 
tarafından
Ya takmamayi becerebilsem keşke ama çıldırıyorum. Eşime anlatmadim o da yanımdaydı sonrasında konu ile ilgili konuştum. Yanıma çekme çabam yok valla istiyorsa gidebilir kimseye dur demem güle güle çok mutluysa anasiyla..
Ama söz konusu evladım eşim ve annesi umrumda bile değil ben kendimi bile düşünmeyen bi insanım onları mi umursucam.
Tek umursadigum şey kızım. Hassas noktam benim yaklasani yakarim modundayim.
(12,773 puan) tarafından
Öyle düşünme o babası seninde esin hiç anlatma kendi aranda hallet
tarafından
Eşim de yanımızda oluyo mecburen dengeyi kurmak zorunda.
+1 oy
(747 puan) tarafından
Fazla abartmiyor musun ?
tarafından
Ne alaka durmadan konuşup yandan yandan insanın beynini yiyen bi tip ve ben de asla kimseyi takmayan özgür kızdım kendi ailesine bile hesap vermeyen simdi ona mi egilcem
0 oy
tarafından
Of kaynanalar :/ 
tarafından
Ve laf ettirmeyen oğulları
Annenize kiyamiyosaniz evlenmeyin!!
(214 puan) tarafından
Bu kaynanalar nasil birseymis bende kaynana olcam ama ben yapmiycam kaynanalik kesinlikle rabbim hayirli kisilerle karsima cikartsin hepimize insallah benim basimda var dün kizina gitti haftaya defelup gidiyor türkiyeye cok sukur
tarafından
Sen kaynanalik yapmazsin bu kez gelinin cazgir olur bu dünya böyle:) benim bi akrabam var melek gibi bir kadın yıllarca kocasından dayak yer kimseye bisey demez namazında niyazindadir bi gelin düşmüş torunlarını gostermiyomus kizininda çocuğu olmuyo çok imtihan oldu kadın cennetlik gözlerihep dolu dolu yazık dokinsan ağlar.
0 oy
(3,532 puan) tarafından
Zor ya herseyde karışılmaz... bebk bakmak zaten yorucu. Kendileri bekliyomus gbi durmadan söyle olur böyle olur
tarafından
Bisey bilse içim yanmayacak inan.
0 oy
tarafından
Ayniyiz canim cocuk dogduktan sonra her hreketi dedigi batar oldu. En cokta kizima biseyler verme cabasi sinir ediyordu verme etme dedikce daha cok yapar olmustu 2 aylikken mercimek corbasi vermisti haberim yoku mutfga gitmistim o ara vermis esimde yaninda guluyorlar yedi diye verilmez niye veriyorsun gaz yapar ben ble yemiyorum gaz yapmasn diye dedim tamam vermem dedi bozuldu sonrasinda 4 aylikken felan basladi biz hemen verirdik ederdik felan vermicem diyorum yok anlamiyor kadin bi isim oldugu zaman arkami dondugumde salata suyu vermisti bi kere de ozaman iyi kizmistm ama kola iciyorlar neymis cani cekermis kola normalde de zararli bisey lavaboya gitmstm ayni vermsti suanda da kizim alerji cuma gunu test yapilacsk o vakte kadar doktor  verme dedi bende diyet uyguluyorum sut urunleri yemiyorum iste hafta sonu ondaydik sofrada gine basladi yedirmiyormu annen sana yok doymaz da etmez de keyfimden mi yedirmiyorum sanki diyorum yok gine anlamiyor 7 aylik oldu kizim ama vucudu cok kotu iyilesmesi icin ne yapabilirim hem kilo alimi iyi ac olsa aglamaz mi?  Aman canim Allah sabir versin bize bende esime diyince kotu bisey mi diyor sanki diyor geciyor her zaman..
(65 puan) tarafından
Eşime de söylerim benim çocuğum ben büyütürüm kimse karışmasın yani başta derdi böyle yap söyle  yap dedim ben biliyorum bebeğime nasıl bakacağımı  her bebek bir degil  sonuçta oda karışmaz yani bıraktı oğlum 7 aylık  herşeyiyle kendim ilgilenirim  kimseyle yanliz da bırakmam
tarafından
Bu kadar yerden yere vurmama bu kadar dolmama sebebiyet veren eşim takma evet o öyledir huyudur vs diye beni yatıştırmak yerine suratını düşürüp aman ben kimseden bisey beklemiyorum yapmazlarsa yapmasınlar vs demesi.. mevlüt için ayranin yarısını biz alalım demiş annesi de bende dalga geçtim yarısını alcaklsrmis diye güldüm.. benim annem bile tek başına hali ile benim elbisemi kızımın elbisesini isimli cikolatalari alcak..
Onun ailesinin evinde babanesi var 2 maaş o yaşlı kadından bir maas da kayın pederimden geliyo çok umrumda değil paraları sadece söylemiştim boşver deyip gecebilirdi o suratını düşürüyor kışkırtıyor beni anladın mı şimdi meseleyi
tarafından
Aslında ben eşime doluyorum o kendi kendine konuşuyor zaten takan yok istedigimi alıyorum istedigimi de satıyorum parası onun cebinden çıkmıyor..
(65 puan) tarafından
O zaman allah yardımcın olsun canım benim birseye ihtiyacın olsa eşim almasa kaynanam kıyameti koparır
tarafından
Öyle herkesin kaynanasi bir değil işte mağazadan alınıyor oğlumun parası gidiyor diye içi gidiyor..
Bana diyo ki karşıma geçmiş sanma bunlar pazar malindan farklı olacak pazar malı zibin almış bebeğe 2 günde çıt citlari elimde kaldı ucuz da degil pazardakiler 5 tl e bebekte de 5 tl niye pazardan alayım ki? Hatta 5 al 4 öde kampanyası ile 4 tl ye geldi aman öyle işte naparsin ne edersin
0 oy
(178 puan) tarafından
Canım kaynanayi bırak annem de öyle benim herşey vermeye çalışyordu alerjiden kanlı  ishal oldu diyor ben size veriyordum nesil değişiyor bize bişey yapmiyor muş doğru ama şimdi kimin bebeğini gördüysem alerji olmayan yok ondan biz dikkat edecez kimseyi dinlemem benim bebeğim birşey olunca benim içim parçalanıyor. Esin de sen istedin kadar kız o annesin hata yaptını düşünse bile sen bunu söylüyorsun die laf ettirmez korumak ister .
tarafından
Ya eskilerde kalmışlar bizi hepten cahil sanıyorlar. Biz  tecrübesiz olablrz ama cahil değiliz okuyoruz ediyoruz gerekirse pedogojik destek alıyoruz. You tobe de hatice kubra tongar var pedogog aile terapisti onu izliyorum genelde kitaplarının seti var ondan da alcam inşaAllah beslenme konusunda da okuyorum. Ama gel de bunlara laf anlat işte stresten gerilmekten kaç kilo verdim bisey yiyemez oldum. Kendimden geçtim çocuğum için yemem lazım.
tarafından
O kadar sinirleniyorum ki hakaret etmek geliyor içimden
(178 puan) tarafından
Bazen insan böyle daralıyor işte kimseye kendini anlatamıyor hele esin anlamyorsa daha zor .Allah yardımcın olsun  .
tarafından
Amin canım benim eşim kendi annesini haklı bulmuyor ama bu konuları açınca ya eskiden takmiyodn takma senin istediğin oluyo sonuçta falan diyor iyice sinir oluyorum. Bide onun istediği olsaydı bari..
0 oy
(628 puan) tarafından
Anneci eşler ve kaynana zaten hep ailelerin en büyük sorunu. Anlamıyorum ne isterler. Öncelikle eşinin olumsuz yanlarını görmesi lazım. Seni ezmeye kalktığına şahit olsa ve gerçeklerin farkına varsa zaten seni el üzerinde taşıyacak. Ama ne olursa olsun annelerini atmıyorlar. Ben düne kadar iyiydim. Taki aradım hoparlörü açmıştım abuk sabuk konuştu eşim sinirlendi, benim gözlerim doldu kapadım. Sonrasında ise bitti kaynanam kaybetti bizi ve kayınbabamda aynı şekilde olunca eşimle sildik attık. Biz bize yeteriz dedik. Sabret canım inan sonunda sen kazanırsın. Hep iyi ol kötü olma. O kötülük yapınca illaki bir yerden açık verecek. Eşte kör değil ya görecek bunları.
(628 puan) tarafından
Seni çok anlıyorum canım aynı benim kaynanayı anlattın. Hepsi aynı. Yok oğluna benzetir torununu, yok oğlunu prens gibi görür vs. Ben biran tövbe tövbe elinden gelse oğluyla evlenecek derdim. O dereceydi. Bırak sen kıskandıkça ve sinirlendiğini farkettikçe o kaynanan bilerek yapıyor herşeyi. O yüzden umursama mümkünse takmada. O kimki takayım, aklı bile yok olsa böyle yapmaz şöyle. Kendini hep telkin et. Senden çocuğundan değerli değiller. Bebeğini kollamanda gayet normal annesin çünkü. Bende doğumda ağzı hep yara gelir şap şup öper, kafasını ayda bir kuaförde yıkatır. Abdest yok bu arada banyo yapamaz sadece vücudunu arada yıkar o kadar. Bu insana bebek veremezdim. Allah'ım yüzüme baktı kurtuldum. Ben tam tersi abdestimi alırım her duşta ve namaz kılmıyorum ama dua ediyorum. İnançsız insanlarda da çok zarar gelir. Nefislerine çalışıyorlar dua vs olmadığı için. Kalpleri bozuk yapacağın tek şey elinden geldiğince dua et. Bak ben mükâfatımı aldım kurtuldum. Rabbim inşallah senide kurtarsın. Mezarına bile gitmem eşimede söyledim. Benim evede gelemezler artık.
tarafından
Aynen öyle sinir etmek için bilerek yapiyolar ama senin dediğin gibi eğer benle oynamaya kalkarsa kendimi de ezdirmem kusura bakmasın. Dinimizde kendini ezdirmek de yok saygimi bozmam ama cevabını da veririm ha iyice ileri giderse görüşmeler çok seyreklesir kendi kaybeder çünkü kendisi de çok iyi biliyo ki ben gitmesem oğlu da gitmiyo bensiz 2 saat durulacak desem 2 saat durulur yemek yenmicek desem yenmez bunları biliyor. Sinirlerimi yıpratamam 2 haftada 1  sadece 2 saat görebilirler ancak beni çok zorluyor.
(628 puan) tarafından
Mesafeni koy boşver canım. Hiç kendinide yıpratma. Gitmezsin sürekli olur biter. İllaki biz bir bahane buluruz ve bu sayede eşinde unutur biraz. Ben düşük riski var gidemem dedim. Bir kez eşim gitti dahada gitmedi. Sensiz orası çekilmiyor dedi. İçimden güldüm ve doğru yoldayım dedim. Kaynana kaybetti yani. Bırak sende şimdi çocuk az hasta gibi hava serin söyle gitmede. Zaten hasta olur bu havada bir bahanemiz bizim her zaman olur. Çünkü biz anneyiz:))
tarafından
Aynen bahane bulunur ben eşime git diyorum sensiz ne isim var diyor ben çok sinirliyim çok fazla abartıyorm takiyorum. Gitmeyelim desem zaten gidilmiyor. Gelmesinler desem zaten adım atamiyolar. Hala daha sinir olabiliyorum kendimi de tbr ediyorum:D
(628 puan) tarafından
Takma canım sinir sana zararlı. Onlar düşünsün hata yaparlarsa çekerler
0 oy
(3,149 puan) tarafından
Tum erkekler boyle annelerine laf söyletmezler sen eşine değil annesiyle hallet onun ağzının payını ver karışmasın ben beğenmedim mi diyor benim çocuğum ya ben beğendim bunu giyecek de mesela
tarafından
Aynen haklısın öyle yapmam lazım yüzüne laf söyleyemiyorum bunu aşmam lâzım.
Eşimle benim evlilik yildonumumuzdu arabamiz olmadığı için kayinpederimden rica etti eşim sahil kenarına gitmk için, balık falan yiyelim dedik. Hanfrndi balık yemezmis bilmem neymiş sanki onun yil dönümü ya..
Iptal etmiştim iyice istemiyorum artık onları. Zaten arabada bagris çağris her dk kavga ediyolar.
(3,149 puan) tarafından
Senin evlilik yıl dönümunde onların ne işi var ya onlarla mi evlendin sanki bak bizde bi yere gitsek kaynana kaynım kuyruk oluyorlardı artık gelseler konuşmuyorum yüzümü asıyorum eşim noldu deyince biz bi başbaşa ne zaman kalacaz diyorum onlarda eşimde bıraktı artık ilk zamanlar eşimin istemedigim için yüzü düşüyordu ama alıştı benim ailem geliyor mu ki onlar sürekli benimle olsun
tarafından
Hayır hadi geliyon gezme meraklisisin gideceğimiz yere karışma onu yemem bunu yemem sanki ona özel bi gün ya resmen kıskanıo. Bende sahile gitmeyi iptal ettim eşimle dondurma yedim daha kwyifliydi başbaşa olmadıktan sonra sahil olmuş ne fayda.
(3,149 puan) tarafından
Aynen iyi yapmissin olgun birinin onlar genç gezsinler vs demesi lazim
tarafından
Aman ne olgunluk çocuk gibi kayn pederimle birbirinin ellerine vurup dovusuyolar. Allahım ya sinirlerim bozuldu:D
0 oy
(368 puan) tarafından
Canim hangisi akillanmiski senimki akillanacak benimkide ole ama esime bisey solemiyom sirf aramiz acilmasin diye gaynanaya soleniyom ama kiziyom laflarimi esirgemiyom 
tarafından
Allahım ya ders öğrenmeye değil millete salça olmaya mi gidiyo :) benimki de bi egoist sürekli kendi ile kiyasliyo beni. Ben önceden dalga geçiyodm çok güzel yapmışsın ben beceremedim vs diye pof pofluyodum çok mutlu oluyodu :D için için gülüyordm ama şimdi söz konusu çocuğum valla panter olurum kimseyi de işime karistirmam bitti o eski devirler. Bana istediğini söyler umrumda bile değil ama çocuğuma karistirmam.
(368 puan) tarafından
Cok bilmisler  cal cak anca cene ama bi biseyi yapamazlar cocuk aglasa gelin al sunu agliyo bu derler ne denir bilmiyom valla artik kelimelerim tukendi su gaynanalara yaa
tarafından
Valla kaynanama da oğluna da sinir oluyorum iki kelime edemiyor annesine oğlu da takma takma anca. Ikisine de iyice ifrit oldum.
(368 puan) tarafından
Esine hic yansitma canim ne olursa varya kari kocalarin arasina 3   4 sahislar yuzunden oluyo onunda annesi sonucta ama solese uyarsa iyi olur ama iste hic yansitma ama sen gaynanana solenn ben ole yapiyom
tarafından
Eşim de yanımızda oluo onsuz gitmem zaten ne isim var
0 oy
(301 puan) tarafından
Yeter artk bu kaynanalar ya herseye bu kadar karisilmazki istedigim yerden atlet alirim karisamazsn ki sen zamaninda dogurmus bakmissin sira benim anlamiyorlar nato mermer nato kafa bi dusuncesiz bende de var kiyafeti alir getirir baskalarinin yaninda bunun parasini ben verdim der  ben aldim deme yok parasini ben verdim diyor utaniyrm   alicaksan bez al bi dahakine kiyafet alma dedim esim allahtan cok bagli degil annesine ama yine kiyamiyo  . Kaynanam iyi kadindi oglum dogunca degisti bize geldigi zaman oglumu getir baba oglum benim diye seviyo bnde sinirleniyrm agzina erik sokusturuyordu 2 aylikken bagirdim cagirdim smdi unuttu yine ayni terhane
tarafından
Ya bide ağzına biseyler vermeler kız ben deliririm heralde. Su verin diyolar bana ona bile kuduruyorum.asiri agresifim çocuk doğdu doğalı
(301 puan) tarafından
Sorma sorma bnde senin gibi oldum ne derlerse sinirleniyrm nada su ver diyolar vermiyrm onu gectim kimyon yedir bile dediler
tarafından
Allahım ya oldu olcak mangal yapalım bebeğe..
Bakıyorum da hakikaten Allaha emanet büyümüş bebekler hiç bilinç yok..
Su ver su ver susuzluktan olmuş diyolar eşimin babanesinin bebeği bana ikide bir böyle diyolar..
Bende bigun dedim nasıl bebek susuzluktan olur ya gogsumden su geliyor çünkü
Meğer iş yapcaz diye bebeğin emzigine lokum şeker bal batırıp batırıp vermişler..
Balı 1 yila kadar bebek bünyesi zaten hazmedemiyor onun sindirimi ne olsun ki bal veriyonuz haliyle bebek kiyamam ölmüş..
Cahillikten yani bende dedim bebeğe lokum veriyonuz sonra susuzluktan öldü diyosunuz lokumu biz yesek su arıyoruz hemen..Allahim ya cahillikten oldurmusler çocuğu..
(301 puan) tarafından
Oyle hep cahillikten oluyo noluyosa  valla gecen gun kayinpederim de diyo onceden bize emzigi lokuma surup verirlerdi sekere batir ver diyor hic dusunmuyorlar ya cahil cahil isler laf soyleyincede geline bak oluyo
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Valla kimse kusura bakmasında öyle bi hakkın yok yok cocugu göstermem felan onunda oğlunun cocugu mecbur görücek. Kaynana arandaki sorunh esine yansitmadan cevap verebilirsin ben annesiyim ben iyisini bilirim diye. Sonra burda eşim benden niye sogudu böyle şöyle laflari okuyoruz
tarafından
Hakkım var mı yok mu bilmiyorum ama yapıyorum. Eşimin soğuma olayına gelince eşim değil ben soğudum.
Cevap verme meselesine gelince de kavga edip iyice yüz göz olmamak için sabrediyorum ama yakındır onu da yapcm.
tarafından
Hakkım var mı yok mu bilmiyorum ama yapıyorum. Eşimin soğuma olayına gelince eşim değil ben soğudum.
Cevap verme meselesine gelince de kavga edip iyice yüz göz olmamak için sabrediyorum ama yakındır onu da yapcm. Sen kayananana öyle mi yapiyon ben annesiyim iyi bilirim mi diyon
(2,768 puan) tarafından
Valla canım ben kayınvalidem karişmaz ilk başta tepkini göstericektin ilk yapmayinca sonra alisir söyleyip dururlar. Sana tavsiyem elbette kadinla baş başa kalirsiniz bu konuda rahatsiz oldugunu söyle
tarafından
Söylüyorum anlamıyor kendi kocası da elinden yaka silkiyor durmadan sigara içiyor eşimin halalari aynı şekilde nefret ediyolar herkesi biktirms. Kayinpederim gırtlak kanseri olmuş hala sigara içiyor bu kadının derdinden içiyorum diyor..kadin anlamiyo değişmez yani
(2,768 puan) tarafından
O zaman sende kendine yapma canım insan icine ata ata hastalanir. Bak kocasi ne olmuş. Sen kocanla iyi ol onun yuzunden aranizi hic bozmaya degmez
0 oy
(214 puan) tarafından
Ben daha uyanamadım ne ara uyanıp kavga ettiniz yav :)) 
tarafından
:D olay dünden önce oldu eşimle sabahın 5 iydi galiba kavga etmemiz çamaşırlar seriliydi de yeni aldığımız şeyleri yikamistim ordan konu acildi pazar maliyla magaza malini bir tutuyo ya dedim esimin yuzu dustu hemen bende sur git yaptım banane valla umrumda değil niye alttan alcam yeter artık 1 senedir aliyoz
0 oy
tarafından

vllhi sonuna kdar hak veryrm sana kardesm yerden goge hklsn kaynanam dogumuma gldi aynilarini bzzat yasadm esimde ole surat dusurdu anltnca:angry:

tarafından
Yalniz değilsin canim burdaki çok bilmisler
 dışında çoğu kadın mağdur inan
tarafından
o cok bilmislerde bi islerine bksn bos yapmasnlarr ...
tarafından
Bencede............

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 473 göst.
21 Kasım 2022 Aile kategorisinde Saliha22 (652 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 358 göst.
15 Ekim 2022 Aile kategorisinde Miraysu (2,640 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,248 göst.
1 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Portakallltohumum (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 999 göst.
6 Şubat 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

377,325 soru

11,291,854 cevap

34,710 kullanıcı

...