0 oy
527 göst.
Diğer kategorisinde (198 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Arkadaşlar hepinize merhaba. Nerdeyse hepimizin ortak sorunu "ilgisizlik, sevgisizlik, yeterince değer görmemek". Bu yazdıklarım başta saçma gelecek biliyorum. Ama lütfen zamanınızı ayırıp okuyun günün birinde aklınıza gelecek ve mantıklı bulacaksınız eminim. Çünkü insanın kafasina zamanla işliyor. Başta her zaman bi reddetme kısmı mutlaka oluyor, bana da olmuştu. Bu söylediklerimi kendiniz için yapın ama göreceksiniz ki karşınızda ki insan da zamanla çok değişecek. Benim de cok ilgisiz bir eşim vardı. Şuan ilişkimiz hala yolunda değil ama nerelerde hata yaptığımı artık biliyorum ve malesef ilgi, sevgi gibi sorunlardan çok daha fazlası var o yuzden duzeltemiyorum malesef ama belki size yardımcı olabilirim. Ve bu durumda olmamıza rağmen artık mutluyum ve huzurluyum. Her şeyin yoluna gireceğine inanıyorum. Bu illa evliliğim devam edecek demek olmasa bile. Şimdilik sizi sıkmamak ve okumaya devam etmeniz için sadece bir kaç şey paylaşacağım :) eğer isterseniz daha fazlasını da paylaşabilirim. 

Düşünce gücü sandığımızdan çok daha güçlü. Ister evren diyin, ister Efendimizin hadislerinden yola çıkın. En başta düşüncelerimizi değiştirmek zorundayız. Hayatta en çok neyden korkuyorsunuz? Onu hemen çöpe atın. Çünkü düşünmeye ve korkmaya devam ederseniz başınıza mutlaka gelecek hatta belki de geldi.. Ama şu dakikadan itibaren düşüncelerinize mutlaka yön verin. Mesela çocuk şimdi hastalanacak dediğimizde hasta olduğunu fark etmişsinizdir. Ya da bu iş yoluna girmez diyip girmediğinde. Ben mesela en çok aldatılmaktan korkardım ve aldatildım da. Üstelik imtihanlarım sürekli tekrar etti. Çünkü hep aynı şeylerden korktum ve cagirdim.  Aslında tahminlerimiz iyi değil sadece çağırıyoruz. Onun yerine "Benim çocuğum çok sağlıklı ve çok akıllı" dememiz gerekiyor. mesela. Bunun tekniklerini daha sonra ayrıntılı da anlatabilirim. Bilmiyorum belki yardımcı olmuş olurum. Belki şuanda saçma geliyor ama oturup bi düşünün lütfen. Kafanızdan geçiripte başınıza gelen irili ufaklı bir çok şey olduğunu fark edeceksiniz.

Düşünce gücü demistik ya işte bu karşımızda ki insanda da çok etki bırakıyor. Hiç telepati yapmayı duydunuz mu? Aslında farkında olmadan hepimiz yapıyoruz. Siz yanınızda ki adam hakkında kafanızdan kötü şeyler geçirirken onun huysuzlastiginı dikkat ederseniz fark edebilirsiniz. Onun yanındayken hakkında hep güzel şeyler düşünün. Hani içimizden konuşuruz ya "pisliğin tekisin" deriz mesela. Onun yerine "Harika birisin, ve seni çok seviyorum " Demeyi deneyin lütfen. Bir şey kaybetmezsiniz değil mi?

Gelelim kendine değer verme mevzusuna. Ben söyleyeyim hepimiz harikayiz. Hepimiz çok güzeliz istisnasız hepimiz. Mükemmel anneleriz. Hatalarımız yok demiyorum. Her insan gibi hata yapıyoruz ama her hatanın bize yeni şeyler öğrettiğini de farketmeliyiz. Bizim hatalarımız bile çok güzel. Biz kendimizi sevmezsek eğer hickimse Bizi sevmez. Biz kendimizi sevmedikçe, saldırganlaşırız. Kendinizi affedin. Bu başlarda hiç kolay olmayacak. Ama lütfennn deneyin. " Yanlış biriyle evlenmiş olabilirsiniz, evliliginizde hatalar yapmış olabilirsiniz, belki olmak istediğiniz kişi de değilsiniz" Hepsini affedin. Kendinize bunu sürekli tekrarlayın Kendimi affediyorum ve kendimi seviyorum. Siz kendinizi sevdikçe insanların da sizi sevdiğini göreceksiniz .

 

Şimdi herkes kendine söylesin lütfen bir şey kaybetmezsiniz. Burnunuzdan nefes alın yine burnunuzdan verin uzun nefesler. "Ben çok güzelim ve çok değerliyim. Kendimi olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum." Her sabah uyandığınızda bunu tekrar edin. Aynaya bakıp kendinize iltifat edin cekinmeyin. Aslında daha paylaşmak istediğim coook şey var ama ne kadar uzun olursa o kadar az kişi okur biliyorum :) Hadi bu akşamdan sonra hayatımızı değiştirelim..

Bunları nereden biliyorsun derseniz mesleğim bu değil bölümde okumadım ama insan psikolojisiyle her zaman çok ilgiliydim ve çok fazla araştırıp gözlemlerim. Insanların tepkilerini dikkatle izlerim. Bu konuda çok  kitap okudum hala okuyorum. Birde bireysel terapi alıyorum ve bir sure cift terapisi de aldim ordan da öğreniyorum. Ben dönüp kendime "artık mutlu olmak istiyorum" dedim ve harekete de geçtim çok şükür. Bunu hep istediğimizi düşünürüz ama içten içe belki de melankoli hoşumuza gidiyordur. Oturup dertlenmeyi seviyoruz malesef. Bende biliyordum ama bir türlü uygulayamıyordum inanmıyordum içten içe. Artık inanıyorum ve hayata insanlara bakış açım çok değişti. Lütfen deneyin.. Yuva yıkın diye bir tavsiye vermiyorum kesinlikle. Ama ağaç olmadığınızı unutmayın. Kimseye muhtaç değilsiniz. Tekrar ediyorum siz çok degerlisiniz. Mecbursanız buna eğer unutmayın dünyanin sonu değil hatta belki de hayatın başlangıcı. Kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin. Kimse sizden üstün değil, sizde kimseden üstün değilsiniz..

3 Cevaplar

0 oy
(346 puan) tarafından
Cok dogru paylasimm yaptinn gercektn farkinavarmaliyizz biseylerin
(198 puan) tarafından
Zaten aslında her sey fark etmekle başlıyor. Başta kolay olmuyor ama zamanla gerçekten ise yarıyor. Ya ben çok üzülüyorum hemcinslerimi böyle gördükçe inşallah 1 2 kişiye bile olsa faydası dokunur
(346 puan) tarafından
Faydan oldu bnm icinnn Allah razi olsunn bir yerden baslamak gerek
(198 puan) tarafından
Çok sevindim canım Rabbim hepimizden razı olsun :)
-Reklam-
0 oy
(2,484 puan) tarafından
Cok fazla güzel yazmışsın eline sağlık❤

Ama her seferinde maalesef uzuntu baskın olduğu icin dedigin kadar kolay olmuyo canim
(198 puan) tarafından
Biliyorum canım ben bu fikirleri kabullenebilmek için çok uğraştım. Birde burda anlattıklarım çok eksik malesef arada paylaşmaya çalışırım istenirse. Ama gerçekten çok ise yaşıyor :) Ben hep baskalarini nasıl değiştiricem beni mutsuz eden onlar diye düşünüyordum ama benmisim. Onları da ben çekiyormuşum sadece düşüncelerimizi değiştirmeye çalışsak gerçekten çok şey değişecek :)
0 oy
(9,651 puan) tarafından
Şuan seninle karşılıklı bu konuları konuşup bilgilerini dinlemeyi çok isterdim :) harika bir yazı be biz buna farkındalık diyoruz.. farkındalığına olursa yaşadığımız herşeyi ancak ozaman anlamlandirabiliyoruz.. ve ben senden okumak için kitap ısimleri rica edicem canım..  birde reiki falan başladın mı o işlere:) 
(9,651 puan) tarafından
Çok iyi olur canım bende meraklının bu konulara daha dogrusu yeni yeni duyabilirim can aydogmusun kitabı var şuanda bide önceden iyi hissetmek diye yabancı bi yazarın kitabını okumuştum bide bu ara doğan cuceloglunun sohbetlerini dinliyorum bu farkındalıkla ilgili.. şartlar ne olursa olsun kişi bulduğu koşulu en iyi şekilde guzellestirebilir kendini iyi hissetmek için bisiler yapabilir ki yapmak zorunda.. bende ne zamandır başlıcam kitaba ama başlayamadım bi türlü sende söylersen okurum kuzum çok ta severim okumayı..  vakti güzel kullanmak lazım..  o teknikleri falan ne biliyosan hepsini öğrenmek istiyorummmmm :))
(198 puan) tarafından
İyi hissetmek kitabını bende okumuştum o kitapta güzeldi :) Başta depresyon testi yaptığı kitaptı sanırım ilk başladığımda ağır depresyonda çıkınca bırakmıştım sonra okumuştum :De Bende dinleyeyim Doğan Cuceloglunu hiç dinlemedim sanırım zaten dinlesem de isim hafızam baya kötü hatırlamam :) Bende bir şeyler öğrenmiş oldum canım teşekkür ederim. En sevdiğim iki teknik var ikisinde de nefes önemli. İnternetten araştırıp nefes tekniklerini öğrenebilirsin hic bir sey yapmasanda sadece doğru nefes alarak bile sakinlesebilirsin Tekniklere gelince 1. Güvenli bölge tekniği. Bu teknikte kendi güvenli bölgeni oluşturuyorsun ve her canın sıkıldığında oraya gidiyorsun ama oluştururken de yapılması gerekenler var. 2. Zihin boşaltmaya yönelik bir teknik ismini hatırlamıyorum. 2. teknigi biraz anlatmaya çalışayım canım uzun olacak diğerini de ben sana özelden yazarim sonra.
Rahat bir yere uzanıp gözlerini kapatıyorsun. Derin nefes alıp vermeye başlıyorsun ve nefesine odaklanıyorsun. Sonra nefes alıp vermeye devam ederek vücudunun içinde olup bitenlere konsantre olmaya calisiyorsun. Basta cigerlerine odaklanabilirsin. Nefes alip verirken nasıl sistigini dusunebilirsin mesela. Kan akışını hayal edebilirsin
 Ama an be an hayal etmeye çalış. Kan kalbinden pompalandı damarlarında süzülüyor, parmak uçlarına kadar geldi. Buna konsantre olmaya calisiyorsun. Mesela o kanı nerde hayal edersen oranın ısındığını hissedeceksin. Düşündüğün tek şey vücudun da ki mucizeler olacak. Beynine odaklan sonra. Hareketsiz. Büyük ihtimalle beynine odaklandiginda nefes alıp vermeyi unutacaksın. Nasıl işlediğini hayal et. Sakinleşmeye çalış. Her şeyin beyninde olup bittiği fark et. Bu şekilde işte canım. Nefes ve vücuda odaklanma. Başın dönebilir başlarda ya da konsantre olamayabilirsin ama zamanla oluyor. Başka şeyler düşünmek tamamen yasak ama aklına geldikçe tekrar kan akışına odaklanabilirsin :) Bu arada pp ye bayıldımmm çok güzel olmuşsun :)
(9,651 puan) tarafından
Bu nefes tekniğini ve 2. 'yi denicem kuzum hatta şuanda vakit kaybetmeden deneyip uyucam ve üzerinde araştırıcam bu ara kitap okumaya zaman olmuyor bende ev işi yalarken video ac ip dinliyim bari bisiler diyorum doğan cuceloglunu dinlemeye başladım ama önerdiğin isim varsa bakiyim kuzum.. güvenli bölge ve nefes egzersizi duydum okudum biraz ama üzerine düşmedim sanırım..  hayat koşulları işte eşlerimizi değiştiremiyoruz ama kendimiz için daha rahat daha mutlu huzurlu olmak için bunları yapmamız gerekiyor diğer türlü gerçekten insan akıl sağlığını kaybedebilir.. ben depresyon tedavisi görürken okumuştum iyi hissetmeyi ve oradaki teknikler gerçekten işime yaramıştı şuanda da bisiler yapmam lazım kendim ve çocuklarım için..  sende ne kadar güzel ki kendini o kaos ortamında bunlarla meşgul edip doğru şeyler yapmışsın isyan etmek yerine kendin için birşeyler yapmışsın bir kere daha tebrik ettimm
(198 puan) tarafından
Bende hiç video izlemiyorum canım aklıma gelmiyor daha çok kitap okuyorum videoyu aklıma sen getirdin artık dinlerim sayende :) Sen gerçekten çok zeki cok mantıklı bir kadınsın. Ben senin başarabileceğine inanıyorum :) Belki biz değiştikçe onlar bile değişebilir deneyip görmek gerekiyor. Düşünce şekli çok önemliymiş gerçekten. Bende seni tebrik ediyorum sende aynısını yapıyorsun :) Umarım ise yarar canım teknikler ve inşallah hep cook huzurlu mutlu olursun. Iyi geceler :)
(9,651 puan) tarafından
Inşallah canım benim bunu sende çokça hakediyorsun inşallah sende bende bu durumu  yaşıyan herkesde çok mutlu huzurlu olur :) eşleri değişmese bile kendileri farkındalıkla değişirler inşallah..  bi iş yaparken falan video iyi oluyo canım kitap okumaya vakit olmayınca :/ bende uyuyorum kuzum ama bu konuları konuşalım;) iyi gecelerrr❤

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,224 göst.
0 oy
8 cevap 572 göst.
0 oy
0 cevap 378 göst.
6 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Minnoşbiranne (1,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 648 göst.
6 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (13,613 puan) tarafından soruldu

378,079 soru

11,316,131 cevap

34,758 kullanıcı

...